Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Roll N$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Roll N. Processes of peroxidation of lipids and proteins in organs of rabbits considering the age-old aspect [Електронний ресурс] / N. Roll, S. Tsehmistrenko // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 191-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_45 Досліджено вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів і продуктів окисної модифікації білків у мозку, серці та найдовшому м'язі спини кролів новозеландської породи. У ході досліджень було встановлено, що концентрація гідропероксидів ліпідів протягом усього дослідного періоду була найнижчою у найдовшому м'язі спини 4,79 - 5,63 ОЕ/г тканини. Відмічено підвищення вмісту продуктів, що реагують з тіобарбітуровою кислотою у серці кролів з 2,24 ммоль/г тканини в однодобовому віці до 4,85 ммоль/г тканини у віці 90 діб. Продукти окисної модифікації білків є перспективним маркером оцінки вільнорадикального окиснення, оскільки характеризуються тривалішим періодом розпаду, у порівнянні з продуктами ліпопероксидації. Найвищий вміст динітрофенілгідразонів основного та нейтрального характеру спостерігали у мозку однодобових кроленят. Проте з віком вміст продуктів окисної модифікації білків у органах досліджуваних тварин зменшувався, що свідчить про пригнічення вільнорадикальних процесів і активацію системи антиоксидантого захисту.
|
|
|